Oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024

Oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024

  • Postat in: 26-04-2023

OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Pentru anul școlar 2023-2024

Ca în fiecare an, și în acest an școlar, oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare ”Sf. Vasile cel Mare” – București include ansamblul de servicii și resurse – umane și materiale – pe care le pune la dispoziția beneficiarilor – elevi și comunitate locală. Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București este o școală privată care are ca obiect de activitate formarea profesională pentru calificarea asistent medical generalist, nivel 5 de calificare.

Durata studiilor: 3 ani.

Oferta educațională se adresează tuturor absolvenților de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, care doresc o carieră de succes în domeniul asistenței medicale generale.

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București  ca școală particulară de nivel postliceal nu primește fonduri de la bugetul de stat, astfel încât își acoperă cheltuielile din fonduri proprii – taxele școlare. Acestea sunt publicate pe site-ul școlii la începutul perioadei de înscriere.

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București  a fost înființată de Fundația pentru Dezvoltare Umană și este acreditată prin  OMEdC nr. 5637/14.11.2006. Activitatea sa se fundamentează pe legislația națională privind educația, pe regulamente și coduri de conduită proprii, pe hotărârile consiliului de administrație. 

1. Obiectivele generale ale Școlii Postliceale Sanitare ”Sf. Vasile cel Mare” – București pentru anul școlar 2023-2024

Pentru anul școlar 2023-2024 Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București își propune:

-să ofere servicii de calitate corespunzătoare standardelor ARACIP privind învățământul preuniversitar în general, învățământul postliceal sanitar, în special

-să aducă la cunoștința elevilor, personalului școlii și comunității locale viziunea și misiunea care îi fundamentează activitatea și să creeze atitudini în spiritul acestora (al viziunii și misiunii)

-să continuie procesul de implicare al elevilor în activitățile școlii

-să aplice în continuare principiul conform căruia elevul este centrul procesului de învățământ

-să aplice în continuare principiul cooperării și al muncii în echipă în relațiile dintre angajații școlii, dintre angajații școlii și elevi, în toate activitățile școlare și extrașcolare

-să creeze o comunitate a angajaților și elevilor școlii prin promovarea unor valori și principii comune

 -să formeze atitudini în jurul valorilor promovate: responsabilitate, respect, diversitate, universalitate, încredere, înțelegere

-să promoveze profesionalismul și perfecționarea continuă a cadrelor didactice

-să dezvolte măsuri de perfecționare continuă a cadrelor didactice

-să dezvolte măsuri de atragere a cadrelor didactice pentru a se dedica pe termen lung profesiei de dascăl

-să motiveze permanent personalul școlii prin recunoașterea meritelor/sucesului și promovarea acestora în rândul colegilor.

Pentru atingerea acestor obiective, există o atitudine de cooperare la nivelul întregului personal și atitudini de cooperare și deschidere față comunitatea locală și nevoile acesteia.

2. Valori și atitudini promovate de  Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare”

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București promovează valori precum responsabilitate, respect, colaborare, competență, toleranță, nondiscriminare, nonsegregare, diversitate, universalitate în toate relațiile interne și externe.

Intregul personal al școlii:

-este implicat în desfășurarea activității astfel încât obiectivele școlii să fie atinese

-cultivă valorile școlii în atitudinile față de elevi, colegi, colaboratori, față de oricare altă persoană care este interesată de școală

3. Misiunea și viziunea școlii

3.1. Viziunea școlii este concentrată în motto-ul: ”Viitorul tău este aici”

Într-un climat de rigoare profesională și încurajând spiritul de competiție care vizează calitatea mai înainte de toate, Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București oferă absolvenților de liceu șansa de a se forma într-o profesie nobilă și plină de responsabilități, care poate produce mari satisfacții profesionale și umane, poate facilita construirea unei cariere și împlinirea personală. Toate acestea sunt posibile sub îndrumarea și cu ajutorul unor cadre didactice de înalta ținută profesională și devotate actului educațional.

3.2. Misiunea școlii

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București este o instituţie de învăţământ care oferă pregătire în domeniul medical, având misiunea de a asigure o educaţie de calitate, atractivă în context naţional şi european, în acord cu nevoile comunităţii şi ale tinerilor, creșterea calității actului medical prin ridicarea calității învățământului medical la standarde europene, astfel încât tinerii să devină pe deplin conştienţi de propria valoare şi competitivi pe piaţa muncii națională şi europeană.

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile Cel Mare” București urmărește să asigure calitatea prin promovarea unui învăţământ modern, desfăşurat într-un climat intern stimulativ atât pentru elevi cât şi pentru profesori, sensibil la nevoile locale, regionale și europene.

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile Cel Mare” București este preocupată să asigure servicii de educație și formare profesională în domeniul sanitar, servicii ce au la bază calitatea, performanța, promovarea valorilor europene, egalitatea șanselor pentru toți participanții la proces și deschiderea spre învățarea pe tot parcursul vieții.

În contextul progresului ştiinţific şi tehnic accentuat, al competiţiei şi mobilităţii în creştere, Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” se implică în consolidarea rolului şcolii ca principală instituţie de învăţământ, ca centru de resurse pentru comunitate, de a asigura șanse egale de dezvoltare personală şi profesională fiecărui elev, de a asigura o educaţie de calitate europeană, de a forma persoane ca viitori cetăţeni activi şi creativi, capabili să se integreze pe piaţa muncii şi într-o societate dinamică, de tip european.

4. Planul de școlarizare pentru anul școlar 2023-2024 este realizat pentru calificarea asistent medical generalist (AMG) și include:

Nr. crt.

Anul de studiu

Număr de elevi pe an de studiu

Număr de clase pe an de studiu

1

Anul I AMG

140

5

2

Anul II AMG

88

3

3

Anul III AMG

83

3

Conform legislației în vigoare, se pot înscrie în anul I absolvenți de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat.

5. Oferta curriculară și extracurriculară

Oferta curriculară a Școlii Postliceale Sanitare ”Sf. Vasile cel Mare” – București este cea aprobată prin OMEN nr. 3499/29.03.2018. Aceasta include un număr de 39 module repartizate pe 3 ani de studiu. Nu există module opționale, toate modulele incuse în planurile de învățământ sunt obligatorii.

Prin obiectul său de activitate, Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București este implicată în viața comunității locale. In primul rând, mai mult decât în cazul altor profesii, formarea asistenților medicali competenți reprezintă o contribuție la bunăstarea socială a comunității. In al doilea rând, implicarea în viața comunității se realizează prin colaborarea cu unități medicale, în care se desfășoară stagiul clinic – parte a pregătirii profesionale și a curriculumului. In acest sens, în anul școlar 2022-2023 școala a încheiat contracte de colaborare cu mai multe spitale de prestigiu din București: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon”, ”Health Garden Clinic”, Spitalul Clinic ”Colentina”, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”M.S. Curie”. Școala menține legătura și cu alte instituții medicale cu care a mai colaborat - Spitalul Clinic ”Sf. Maria”, INMCA, Centrul de Radioterapie ”Amethyst”.

Toate aceste instituții medicale manifestă deschidere pentru organizarea stagiului clinic și în anul școlar 2023-2024. Totodată, elevii care doresc pot efectua stagiul clinic în alte unități medicale în baza unei convenții individuale de practică încheiată cu o unitate medicală.

Oferta extracurriculară include activități adecvate vârstei elevilor, viitoarei lor profesii și integrării într-o societate complexă, multiculturală și în continuă schimbare. Printre activitățile care formează oferta extracurriculară se regăsec dezbateri/simpozioane/concursuri pe subiecte medicale, activități care vizează cultivarea toleranței, nondiscriminării/nonsegregării, multiculturalității. Există activități extracurriculare devenite tradiții ale școlii al căror scop este crearea unui alt fel de relație cu elevii precum: Carnavalului Uniformelor Medicale, care evidențiază evoluția uniformelor medicale și istoria medicinii, ,,Carnaval de Halloween” – o activitate atractivă și distractivă, Festivitatea de absolvire a elevilor din anul III și Balul absolventilor. Comisiile cu atribuții în domeniu monitorizează permanent cazurile de violență, discriminare, segregare, bullying. Rezultatele acestor monitorizări au indicat de fiecare dată lipsa oricăror manifestări de acest fel.

Pentru realizarea ofertei curriculare și extracurriculare, școala dispune de resurse umane și materiale deosebite, incluzând în rândul resurselor umane și elevii, cu care cultivă o comunicare permanentă și deschisă oricăror subiecte și abordări. Cadrele didactice – medici, maiștri instructori, profesori – sunt profesioniști/specialiști în domeniile lor, colaborează cu școala de mulți ani, cunosc activitatea din spitale și dificultățile cu care se confruntă elevii în demersul de pregătire pentru profesia de asistent medical generalist și sunt dispuși să facă eforturi pentru a facilita însușirea cunoștințelor și formarea competențelor profesionale.

Pentru ca oferta educațională să fie viabilă, școala pune la dispoziția elevilor un spațiu aflat în proprietate, care este structurat în săli de clasă, laboratoare, săli de demonstrație adecvate calificării de asistent medical și dotate corespunzător. Totodată, școala urmărește crearea unui mediu confortabil și sigur, atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic. In acest sens sunt montate camere de supraveghere, există contract cu firmă de securitate, există contract cu un cabinet medical, promovează toleranța și antiviolența, conduitele nondiscriminatorii prin mesaje de întâmpinare afișate.

Efortul depus pentru realizarea ofertei curriculare și extracurriculare are ca scop pregătirea elevilor la nivelul standardelor profesionale existente și formarea competențelor prevăzute în curriculum.

6. Platforma electronică proprie

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București dispune de o platformă electronică proprie, InfoSVM. Platforma fracilitează comunicarea cu elevii și cadrele didactice. Pentru toți ea reprezintă un spațiu de informare și învățare. Plarforma electronică include mai multe secțiuni: avizier, bibliotecă, catalog electronic, portofoliul electronic al elevilor și cadrelor didactice, evaluare elevi.

Avizierul electronic permite comunicarea facilă și rapidă cu elevii și cadrele didactice.

Biblioteca reprezintă un spațiu în care sunt publicate/postate informații pentru elevi și cadre didactice. Aceasta conține diverse documente: suporturi de curs pentru toate disciplinele studiate, materiale auxiliare, legi/regulamente/metodologii naționale sau elaborate de școală, documente ale Consiliului de Administrație, rapoarte de activitate/de autoevaluare, orare – cca 1000 documente.

Catalogul electronic reprezintă un instrument dedicat informării elevilor cu privire la situația școlară. Este prevăzut cu un sistem de protecție a datelor personale astfel încât fiecare elev poate vizualiza doar situația școlară proprie.

Portofoliul electronic reprezintă un spațiu de stocare a realizărilor proprii – atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Fiecare elev poate accesa propriul portofoliu, dar cadrele didactice pot avea acces la toate portofoliile elevilor în vederea evaluării, acesta fiind și un instrument de evaluare.

 Evaluare elevi este o secțiune destinată evaluării online, în timp real al elevilor.

Toată activitatea desfășurată pe platforma electronică este reglementată conform legislației în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal și drepturile de autor.

7. Resurse umane și materiale

Resursele umane includ personal didactic, personal didactic auxiliar și personal nedidactic. Personalul didactic format din 24 de cadre didactice - specialiști în domeniul medical care lucrează la unități medicale importante din București și profesori cu grade didactice. Medicii și maiștrii instructori sunt oameni dedicați profesiei medicale, cu experiență în domeniu, care, cu siguranță pot aduce plus-valoare pregătirii elevilor și pot transmite valori foarte necesare actului medical, precum responsabilitate, respect, non-discriminare. Astfel:

-personal didactic: 24 cadre didactice dintre care – 9 medici, 4 profesori, 11 maiștri instructor. Intre aceștia sunt cadre didactice care au gradu definitiv în învățământ, cadre didactice care au gradele II și I;

-personal didactic auxiliar: 4 dintre care  - 2 secretare, bibliotecar, contabil;

-personal nedidactic: 2 dintre care – 1 îngrijitoare și 1 conducător auto.

Resursele materiale includ săli de clasă, laborator de informatică, săli de demonstrație pentru modulele de specialitate, cancelarie, bibliotecă, cabinet medical, cabinet director, sală de consiliu, birou CEAC, secretariat. Există și spații auxiliare – grupuri sanitare, spații de depozitare. Aceste spații sunt dispuse pe 4 niveluri într-o clădire care este în proprietatea școlii. Astfel:

-demisol: sală de clasă/demonstrație, 1 laborator, 1 cabinet medical

-parter: 2 săli demonstrație, 1 cancelarie, 1 secretariat, 1 recepție

-etajul I: 2 săli de clasă, 1 sală demonstrație, 1 bibliotecă, 1 sală arhivă și material didactic

-etajul II:1 sală de clasă/sală demonstrație, 1 laborator informatică, 1 cabinet director, 1 sală de consiliu, 1 cabinet CEAC.

Școala are:

-1 Bibliotecă tradițională ce deține peste 6000 volume de specialitate (cele mai multe), de cultură generală și beletristică. în format clasic și în format digital.

-1 Bibliotecă virtuală cu peste 1100 documente (suporturi de curs, materiale didactice auxiliare, caiete de lucrări practice și alte materiale informative.

Toate spațiile dedicate procesului de învățământ sunt dotate cu aparatură IT care este utilizată pentru a asigura desfășurarea cursurilor în manieră modernă și adaptată schimbărilor tehnologice la toate nivelurile socile.

Sălile de demonstrație și laboratoarele sunt înzestrate cu instrumentar medical, echipamente și aparatură medicale utilizate la ore pentru buna însușire a cunoștințelor teoretice și a abilităților practice. Totodată, pentru a crește atractivitatea orelor școala a achiziționat o tablă inteligentă folosită în cadrul modulelor de specialitate.

Bugetul necesar pentru acoperirea cheltuielilor cu resursele umane și materiale provine din taxele de înscriere, școlarizare, de înscriere la examenul de certificare a calificării profesionale (care se stanilește înaintea examenului, în funcție de legislația în vigoare și evoluția prețurilor care nu poate fi abticipată). Taxa de înscriere și taxele de școlarizare pentru anul școlar 2023-2024 pot fi consultate în anexă.

8. Program

Cursurile se desfășoară în două schimburi:

-schimbul I: între orele 7:30 – 13:50

-schimbul II: între orele 13:55 – 20:15

Durata orei este de 50 minute. Durata pauzei este 5 minute.

9. Modalități de promovare a ofertei educaționale

Promovarea ofertei educaționale se va realize prin publicarea acesteia pe site-ul școlii, prin acțiuni publicitare pe internet și prin fluturași publicitari.

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București a fost înființată în anul 1994 de Fundația pentru Dezvoltare Umană. In anul 2006 a fost acreditată. Se bazează pe o experiență de 29 ani în domeniul pregătirii asistenților medicali generaliști. De-a lungul timpului, absolvenți ai școlii s-au angajat în spitale de renume din țară sau în spitale din fara țării.

Școala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – București este o școală în care elevii au șanse acces egal la informații, șanse egale de succes, au posibilitatea de a se exprima liber și de a se pune în valoare. Este o școală primitoare, deschisă la nou și la nevoile beneficiarilor – elevi și comunitate.

10. Date de contact

Tel.: +40-21-253.13.94

Fax: +40-21-252.80.37

E-mail:

secretariatbucuresti@scoalasanitara.ro

contact@scoalasanitara.ro

Site: http/www.scoalasanitara.ro

Echipa de realizare a ofertei educaționale

  1. Dr. Mihaela Vasile – președinte CA
  2. Prof. Nicoleta Ciortan – director
  3. Dr. Andreea Alexandrescu – membru Comisia pentru curriculum
  4. M.I. Geanina Nușu – membru CA
  5. M.I. Niculina Podărăscu - membru Comisia pentru curriculum/coordonator pentru proiecte și programe curriculare și extracurriculare

 

 


Anexă la Oferta ducațională pentru anul școlar 2023-2024

1. Inscrierile în anul I/an școlar 2023-2024 încep la data de 1 februarie 2023;

2. Taxa de înscriere în anul I este de 350 ron;

3. Există trei variante de achitare a taxei de școlarizare, după cum urmează:

- 5600 ron – dacă plata este integrală la începutul anului școlar;

- 6000 ron – dacă plata se realizează în trei rate la termenele prevăzute în contractul de școlarizare;

- 6700 ron – dacă plata se realizează în 10 rate la termenele prevăzute în contractul de școlarizare.

4. Se acordă bonusuri, după cum urmează:

- primul elev înscris beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 20%;

- cei înscriși în perioada 1 februarie 2023 – 28 februarie 2023 beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 800 ron din varianta de plată aleasă;

- cei înscriși în perioada 1 martie 2023 – 31 martie 2023 beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 500 ron din varianta de plată aleasă;

- cei înscriși în perioada 3 aprilie 2023 – 28 aprilie 2023 beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 300 ron din varianta de plată aleasă;

- cei înscriși în perioada 2 mai 2023 – 31 mai 2023 beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 200 ron din varianta de plată aleasă;

- cei înscrisi în perioada 6 iunie 2023 – 30 iunie 2023 beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 100 ron din varianta de plată aleasă;

- cei înscriși în ziua de naștere beneficiază de reducerea taxei de școlarizare cu 100 ron din varianta de plată aleasă (se cumulează cu celelalte bonusuri).

5. Se pot înscrie și absolvenți de liceu fără diplomă de bacalaureat.

6. Se pot înscrie, pentru a-și rezerva locul, și elevi din ultimul an de liceu.

7. In termen de 5 zile lucrătoare de la data înscrierii se achită 2500 ron.

8. Sumele achitate nu se returnează dupa încheierea și semnarea contractului, dacă elevul se transferă sau se retrage.

9. Admiterea se face în ordinea înscrierii, pe baza studierii legalității actelor depuse la dosar.

10. Dacă numărul celor înscriși depășește numărul de locuri, departajarea se va face după media generală din liceu.

11. Bonusul se returnează școlii, dacă elevul se transferă la altă școală, indiferent de anul de studiu în care se află elevul (aprobarea transferului se acordă numai după returnarea bonusului).

12. Nu se percepe taxa de înscriere pentru anii II și III.

13. Cuantumul taxei de școlarizare pentru anul II va fi:

- 5800 ron – dacă plata va fi integrală la începutul anului școlar;

- 6200 ron – dacă plata se realizează în trei rate la termenele prevăzute în contractul de școlarizare;

- 6900 ron - dacă plata se realizează în zece rate la termenele prevăzute în contractul de școlarizare.

b. Cuantumul taxei de școlarizare pentru anul III va fi:

- 5900 ron – dacă plata va fi integrală la începutul anului școlar;

- 6300 ron – dacă plata se realizează în trei rate la termenele prevăzute în contractul de școlarizare;

- 7000 ron - dacă plata se realizează în zece rate la termenele prevăzute în contractul de școlarizare.