Protocol de izolare a elevilor cu simptome specifice COVIC-19, 15.02.2021

Protocol de izolare a elevilor cu simptome specifice COVIC-19, 15.02.2021

  • Postat in: 15-02-2021

Protocol de izolare a elevilor cu simptome specifice COVID-19

Acest protocol se aplică atunci când elevii prezintă în timpul orelor de curs/pauzelor simptome specifice infecției cu SARS-COV-2.

Simptomatologia specifică infecției cu SARS-COV-2 include: febră, tuse, dificultăți respiratorii, diaree, vărsături, mialgii, stare general modificată.

Pașii care trebuie parcurși atunci când un elev prezintă în timpul orelor de curs/pauzelor simptome specifice infecției cu SARS-COV-2:

  1. Dacă evenimentul are loc în timpul orelor de curs, cadrul didactic anunță conducerea școlii sau persoana responsabilă de coordonarea activităților de prevenire a infecției cu SARS-COV-2 despre starea elevului (telefonic, din clasă)
  2. Dacă evenimentul are loc în timpul pauzelor, însuși elevul sau unul dintre colegi anunță conducerea școlii sau persoana responsabilă de coordonarea activităților de prevenire a infecției cu SARS-COV-2 despre starea colegului (telefonic, din clasă)
  3. Elevul cu simptomatologia descrisă mai sus este condus la camera de izolare de către cadrul didactic și/sau persoana responsabilă de coordonarea activităților de prevenire a infecției cu SARS-COV-2
  4. Persoana responsabilă de coordonarea activităților de prevenire a infecției cu SARS-COV-2/persoana prezentă la recepție ia legătura cu un cadru didactic prezent în școală (medic sau asistent medical – maistru instructor), care cunoaște procedura de testare cu test antigen rapid
  5. Persoana desemnată pentru testarea elevului merge în camera de izolare, discută cu elevul asupra simptomelor și îi cere consimțământul scris (conform formularului anexat) pentru testare cu test antigen rapid
  6. Se așteaptă rezultatul testului, elevul fiind tot în camera de izolare
  7. În funcție de rezultatul testului se procedează astfel:

-          dacă testul este negativ, elevului i se acordă primul ajutor în vederea ameliorării simptomelor, iar acesta poate decide dacă se întoarce în sala de clasă sau pleacă acasă;

-          dacă testul este pozitiv, se anunță DSPMB și împreună cu aceasta se decid următorii pași. In imposibilitatea de a lua legătura cu DSPMB, cu acordul elevului, se apelează serviciul de urgență 112. Dacă acesta nu este de acord, atunci este sfătuit, să sune pe cineva apropiat care îl poate ajuta să meargă acasă în siguranță și să ia legătura cu medicul de familie, să facă un test PCR.

  1. Camera de izolare este aerisită și dezinfectată cu substanțe dezinfectante avizate și UVC.

 

 

Conducerea școlii